Over Bendy

Welkom bij Bendy, adviseurs en bekleders van wanden, vloeren en ramen. Onze gezellige winkel Is gevestigd in het prachtige Losser, gelegen in het hart van Twente. Bij Bendy staan we klaar om jouw huis om te toveren tot een sfeervolle plek die perfect bij je stijl en behoeften past. Een plek waar je kunt genieten en ontspannen en zich helemaal thuis voelt!

Hoe het allemaal begon…

Bendy is een echt familiebedrijf en is in 1964 opgericht door Benny en Dinie Heerink. De naam Bendy is dan ook een samenvoeging van Benny en Dinie. Maar de geschiedenis van Bendy is eigenlijk begonnen in 1919. Het jaar waarin de vader van Benny begon als marskramer. Met pakken stof voor- en achterop zijn transportfiets ging hij de boer op en bezocht hij heel Twente. In 1964 nam Benny het ventgebied over, dit keer wel met een auto.

Tijden veranderen en de handel werd verplaatst naar de garage van het ouderlijk huis waar Dinie als coupeuse mooie jurken van lappen stof maakte die vanuit de garage werden verkocht. Nadat de handel vanuit de garage door de gemeente werd verboden, openden Dinie en Benny hun winkel aan de Brinkstraat 43 in Losser. Als 19 jarige stapte ook René Heerink, de zoon van Dinie en Benny, in het bedrijf. René trad in de voetsporen van Benny en runt nog altijd het bedrijf.

Nadat Dinie en Benny zich wat meer terugtrokken, breidde de zaak zich meer en meer uit. Dat resulteerde uiteindelijk in 1992 tot de aankoop van het pand aan de Teylersstraat 11-13 in Losser, waar Bendy vandaag de dag nog steeds is gevestigd. Het oude pand werd grondig verbouwd en uitgebreid tot een grote winkel met een oppervlakte van zo’n 400 vierkante meter. Op de bovenverdieping had Bendy een eigen naaiatelier waar de coupeuses met passie en vakmanschap de gordijnen op maat maakten. Het confectioneren werd later uitbesteed, maar de kennis is natuurlijk gebleven!

Inmiddels bestaat het gezellige team van Bendy uit 9 personeelsleden met allemaal hun eigen expertises. We vullen elkaar hier goed in aan, wat ons een sterk team maakt! Samen hebben we meer dan 180 jaar ervaring in de woninginrichting! Klanttevredenheid staat bij ons allen voorop!

Onze klanten beoordelen onze kwaliteit en service als ‘uitstekend‘. Lees hier de reviews »

Goed advies en uitstekende service

Wij geloven in de kracht van een goed advies en uitstekende service en staan voor je klaar om je te helpen bij elke stap van het inrichtingsproces. Of het nu gaat om het kiezen van vloeren, gordijnen, raambekleding, buitenzonwering of verf en behang, onze experts bieden persoonlijk en deskundig advies om ervoor te zorgen dat je de juiste keuzes maakt. Dit kan bij ons in de winkel, maar ook bij je thuis. Want waar kun je een beter advies geven, dan bij jou thuis?

We bespreken jouw persoonlijke voorkeuren, we zien ter plekke de mogelijkheden en uitdagingen, de bestaande inrichting en het kleurgebruik, we proeven de sfeer van het huis en de hoeveelheid licht en privacy is ook van groot belang voor het maken van de juiste keuzes! Onze stylistes nemen al deze informatie mee in het advies en gaan voor jou in de winkel aan de slag door de materialen, de stoffen, de kleuren e/o het behang bij elkaar te zoeken dat past bij je wensen, de mogelijkheden en uw budget. Dit scheelt je een hoop tijd en misschien wel heel veel (keuze)stress.

Kwaliteit en vakmanschap

Wat Bendy ook bijzonder maakt, is ons streven naar kwaliteit en vakmanschap. We zijn er trots op dat we onze eigen zeer ervaren monteurs en stoffeerders in dienst hebben. Dit stelt ons in staat om de volledige controle te behouden over het installatieproces en ervoor te zorgen dat alles tot in de puntjes wordt verzorgd. We hebben goede contacten met onze leveranciers en werken met de beste materialen. Mocht er onverhoopt iets niet naar wens zijn, dan staan we klaar om het op te lossen. Daarnaast blijft ons team continue in ontwikkeling door jaarlijks diverse (vak)beurzen en klantendagen van onze leveranciers te bezoeken en deel te nemen aan trainingen en cursussen. Dit inspireert ons enorm en zo blijven we op de hoogte van de laatste innovaties, de nieuwste collecties en woontrends.

We nodigen je graag uit om onze showroom te bezoeken, waar je ons uitgebreide assortiment kunt zien en voelen. Ons team staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en niet geheel onbelangrijk… We hebben heerlijke koffie!

Scroll naar boven